Hirek

U14-es csapatunk őszi szezonjának értékelője

Új egyesület, új csapat és új korosztály. Számomra nagy kihívás volt ez az őszi szezon.
A csapatnak szintén nehéz volt, hiszen érkezett egy számukra ismeretlen edző, új módszerekkel és elvárásokkal, és sokan először játszottak versenykorosztályban, bajnokságban! Sok volt a betegség és a sérülés, de szerencsére sokan voltunk, így ezek kevésbé viselték meg a csapatot. Viszont a nagy létszám miatt meg kellet küzdeni a csapatba kerülésért és kevesebb játéklehetőség is jutott minden játékosnak. Ezekkel a kihívásokkal nem mindenki tudott megbirkózni és sajnos volt némi lemorzsolódás a szezon végére. Nem mindenki értette meg azt sem, hogy ha több edzést kihagy akkor lemarad a tanulási folyamatban. De egy nagyon jó közösség van kialakulóban! A csapatot nagyrészt olyan tehetséges srácok alkotják, akik valóban futballisták akarnak lenni és szívesen edzenek, szívesen sajátítanak el új dolgokat.
A bajnokságban 12 csapatból az 5. helyen végeztünk 4 ponttal lemaradva a dobogóról. A csapat szervezettségét mutatja, hogy mi kaptuk a harmadik legkevesebb gólt és mi rúgtuk a negyedik legtöbbet! Kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, de az eredménynél fontosabb, hogy a gyerekek minél többet elsajátítsanak ebből a gyönyörű játékból!
Személy szerint nem emelnék ki senkit, mert az egész csapattal elégedett vagyok! Pár hónap alatt nagyon megszerettem ezt a csapatot, örülök, hogy az edzőjük lehetek!
Azt várom, hogy tavasszal egységesek legyünk a pályán és összefonódó kezek uralják az öltözőt!
Cél legyen mindenki előtt a játék elsajátítása és a jobb játékossá, jobb csapattá válás. Szeretném, ha mindenkinek lenne a futballal kapcsolatos távlati célja! Ha mindenki mindent bele ad edzésen, és mérkőzésen, akkor együtt örülhetünk majd a meccsek után és a bajnokság végén.
És ne felejtsük, hogy még elérhető a dobogó is! Megfelelő edzésmunkával, kitartással és alázattal ez a csapat képes rá!

Gazda Gábor U14-es csapat edzője

2018.12.28.

Képek: