Köszöntő

Kedves Látogató

Köszöntünk a Nyergesújfalu SE honlapján!

Honlapunk segítéségével egy olyan labdarúgó egyesület életébe láthatsz bele, ahol cél egy nagyszerű közösség építése, ahol fontos egyesületünk minden sportolója, szurkolója, támogatója, és tisztelt Látogató, fontos vagy Te is!

Sporttelepünk Nyergesújfalu egyik legszebb helyén a nyergesi horgásztavak tőszomszédságában található. Szép környezetben, megújuló létesítményeinkkel várunk minden sportolni szerető gyermeket és felnőttet!

Kérünk légy rendszeres látogatója honlapunknak, és segítségével ismerkedj meg egyesületünkkel, légy részese életének, hétköznapjainak és ismerd meg eredményeit!

Filozófiánk

A legfontosabb, hogy a gyerekek 7 és 15 éves koruk között megtanulják a labdát kontrollálni, a labdával futni, nagyon gyorsan gondolkodni és tökéletesen passzolni. Ezen kívül lényeges, hogy megértsék azt a taktikát, ami ugyanaz a 8 évesek esetében, mint a nagy csapatnál. Csak ezt kell megtanulniuk, semmi mást.

Az utánpótlásképzésben a fókusz a technikai képességek fejlesztésére irányul, ami lehetővé teszi mindenkinek, hogy bármely pozícióban helyt álljon. Serdülő korig minimális mennyiségű erőnléti edzést végeznek a gyerekek, csak labdával gyakorolnak. Ezután lép be a képbe az erőteljes fizikális felkészítés, de még itt is mindig vegyítik az erő fejlesztését a labdás gyakorlatokkal. A kiválasztás és a fejlesztés során alapelv az olyan tehetségek keresése, akik nem fizikálisan erősek, inkább nagyon jó az észjárásuk, akik készek döntéseket hozni, akik technikás és gyors futballistává fejlődhetnek.

Az említett filozófiában egy az egyben visszaköszön a holland szemlélet, melynek alapja, hogy mindenekfelett a rendszerben kell gondolkodni. Az edzőket nem a csapataik eredményei alapján ítélik meg, hanem annak alapján, hogy mennyire képzettek a játékosaik. Így nálunk is minden utánpótlásedzőnek tudomásul kell vennie - bármennyire is ellenkezik az egyéni edzői ambícióinak az érvényesülésével -, hogy a fiatal játékosok egyéni fejlődésének érdeke fontosabb a csapata érdekénél. A gyerekeket természetesen arra kell tanítani, hogy a játék célja a győzelem, de ebben a korban csak másodlagos vagy harmadlagos az eredmény, a saját nevelésű futballista bemutatkozása az első csapatban többet ér, mint az ifijátékosok bajnoki címe.


"Már kedves Tanítók!
Rátok bíza Hazánk e kintses vagyonnát,
Kezetekbe adja legdrágább záloggát…
Vigyétek őket a' Virtus forrásához
'S annak tsergedező arany patakjához,..
A' terhet vállokra olly böltsen rakjátok,
Hogy erejeket meg ne tántorítsátok,..
És mivel reátok függesztik szemeket
Az ifjak, 's követik minden lépésteket,
Előttök mindég olly példával mennyetek,
Hogy ők ahoz szabván tulajdon életek',
Valami homályra ne akadhassanak,
'S e'ként jobról balra ne tántorodjanak,.."

(Gedeon László, 1823)