Rólunk \ Történetünk

A Magyar Viscosa csapata 1944-ben alakult. Az edzéseket, a nagy tekintélyű Horváth Tuki bácsi irányította.

1948-ban már NB II-ben játszott a Sági-Novák.Hédl I.-Hédl II.-Fábián-Tölösy-Forgács-Sütő-Szoláry-Nagy K-Mogyórósi-Varga-Hargitai-Németh összetételű gárda
1956. után a csapatot Kinczel és Hédl Ferenc vezette. Horváth Izidor volt a szakosztály vezető. Ekkor a csapatot  Tóth I., Pap L, Goldschmidt, Molnár, Hack, Fenyvesi M, Imre Mátyás erősítette.

Az ötvenes évek után Kinczel L., edző irányítása mellet sok saját nevelésű fiatal került a csapatba. Köztük Bábszki, Lohner, Kozma.
1965 tavaszán ismét az NB III-ban játszott a csapat, amely az Eternitről igazolt Lédergerberrel és két sajátnevelésű játékossal – Patakival, ill. Schrenkkel erősödött. Később Kisgyőri és a Debrecenből igazolt Vereb is pályára lépett.
1967-ben az NB III hatodik helyét szerezte meg a Szikora, Barak, Magyar, Kulcsár, Kocsis, Hack, Goldschmidt, Rausch, Kis, Vereb, Mayer, Lipót, Csímár, Primusz, Katona, Fekete összetételű gárda. Aztán újra a megyei bajnokság következett.
1984-ben a csapat hosszú idő után újra megyei bajnokságot nyert Tóth Ignác és Dóka János edzők vezetésével. Az együttesben Bulfán, Ozsgyán, Temesi, Szabó, Vanek, Róth, Szalai, Bodrogi, Farkas, Nyikes, Schulhoff, Jánosi, Varga S, Kovács, Dibusz, Páncsics, Szoboszlai  és Dudás játszott.
A szakosztály vezető Horváth Izodor nyugdíjba vonult, őt Gurgulits Mihály váltotta, majd Sikes Kálmán lett a szakosztály elnök.
1986-ban ismét NB II-ban a csapat, ahol a 7. helyen végzett.
1987-es évet DR. Magyar György edző irányításával kezdte el a csapat. Ekkor került az egyesülethez Lábatlanról Csábi, Tokodról Schalk és a Manga testvérek, valamint Bohner Tibor Süttőtől.
1988-ban Borbély István lett a szakosztály vezető, ekkor a csapat a megyei  bajnokság és az NB III közt ingázott.
A 90-es évek elején Varga János majd  Gabala Ferenc lett az edző a szakosztályt Bábszki József irányította, Pajor János segédletével. Gabala Ferenccel a csapat száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg Komárom Esztergom megyei I. osztályú bajnokságát. Újra az NB III következett, új edzővel, Straub Józseffel, akit a kispadon rövidesen Mezei József váltott.
1995-ben Pajor János lett a szakosztályvezető. Ebben az évben megyei bajnokságban szerepelt a csapat. Ekkor Róth Antal vette át a szakmai irányítást.

Az egyesület ekkor még VISCOSA SE néven működött. A VISCOSA átalakulásával az egyesületből is Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület lett.