Toborzás

Tisztelt Szülő!

A Nyergesújfalu SE labdarúgó szakosztálya folyamatosan várja a labdarúgást kedvelő gyermekek jelentkezését, az utánpótlás csapataikba! Jelentkezés a korosztályos edzőknél a mellékletben található jelentkezési lappal.

Kedves lenendő Labdarúgónk!

Ha szeretnél egy jó közösséghez tartozni, ha szeretnél játszva sportolni, sportolva játszani, gyere el közénk! Hozd barátaid, játszd nálunk a világ legnépszerűbb játékát!

 

Miért nélkülözhetetlen a rendszeres edzés, sportolás gyerekkorban?

Az edzés, a sportolás az egészséges életmód egyik legfontosabb alappillére.

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked testi és lelki fejlődése kiegyensúlyozott legyen, érdemes rendszeres sportolásra ösztönöznöd.
Az edzés nem csupán erőnlétet, egészséges izomzatot fejleszt, hanem szellemi és szociális fejlődését is pozitívan befolyásolja. A rendszeres sportolás alapvető eszköze a személyiségfejlődésnek, és segít a helyes önkép kialakulásában.

Lusták a mai gyerekek? Közösségi oldalak, csetelés helyett sportolás.

Emlékezz vissza a gyerekkorodra. Míg mi vígan játszottunk barátainkkal, kirándulni, biciklizni jártunk, addig a mai gyerekek máshogy töltik szabadidejüket. Ha Te is gyakrabban látod a gyermeked hátát, míg a számítógép előtt ül, tudod, miről beszélek. Gyermekeink a nap nagy részében az iskolapadban, majd hazatérve, a tévé és a számítógép előtt töltik. A mozgásszegény életmód azonban nagyon hamar megbosszulja magát, érdemes minél előbb kimozdítanod a csemetédet belőle. Ha megtalálod azt az edzésfajtát, amit igazán nagy élvezettel végez, a rendszeres sportolás lerövidítheti a fotelban tespedés idejét.

Hogyan segíti a rendszeres edzés, sportolás a gyermekek szellemi fejlődését?

A rendszeresen sportoló gyermekek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak az iskolában is. Meglepő lehet, de a matematikai gondolkodás fejlesztésében és a nyelvtanulás sikerességében is hihetetlen szerepet játszik a rendszeres sportolás.

Bizonyított tény, hogy azok a gyermekek, akiknek a mozgásigénye kielégített, tehát rendszeresen járnak edzésre, sokkal nyugodtabban viselkednek a tanórákon, fegyelmezettebbek, kitartóbbak a számukra egyhangúbb, unalmasabb órákon is.

A sportolás jelentősége hiperaktív gyermekek számára

A hiperaktív gyermekek számára a rendszeres testmozgás nem csupán az energia levezetésére szolgál, bár kétségkívül abban is nagyon sokat segít. Edzés segítségével fejlődik a gyermek mozgáskoordinációja, csapatsportok gyakorlásával pedig a hiperaktív gyermekek könnyebben be tudnak illeszkedni az iskolai közösségekbe is.

A gyermekkorban elkezdett sportolás életet menthet.

Az egészséges életmód szemléletét jobb minél előbb megtanítani gyermekednek. A rendszeres edzés segít megakadályozni a gyermekkori elhízást, valamint nagy szerepet játszik a helyes testtartás kialakításában is. A túlsúlyos gyermekek több mint fele felnőttkorban is képtelen lefogyni, valamint számos betegség kialakulása is lényegesen gyakoribb a kövér gyermekeknél.

Ha gyermekedből kiegyensúlyozott és egészséges felnőttet szeretnél nevelni, minél előbb rendszeres sportolásra kell nevelned őt. Az edzés pozitív hatásai egész életét végigkísérik majd.

Forrás: http://mitsportoljak.hu/edzes-sportolas-gyerekkorban/

Írjon nekünk

 (Kérjük írja be az eredményt számmal)


Letölthető fájlok:

Fájlok Feltöltve  
Jelentkezési lap (311,88 KB) 2017.01.19 Letöltés