Hirek

Befejeződtek a 2019-2020 évi labdarúgó bajnokságok

Mint amiről korábban is értesültünk, az MLSZ döntése alapján a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződött. Arról is tájékoztattak mindenkit, hogy a bajnokságoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek.

De mielőtt nagyon előre haladnánk, a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggesztette többek közt a Bozsik fesztiválokat is. Így a legkissebjeink, az U7-U9-U11 es csapataink, már kora tavasszal tudhatták, hogy legközelebb csak ősszel léphetnek pályára. Nagyon nehéz nekik, mert ők a játékért, a játék örömért, a barátokért, a csapat miatt járnak hozzánk. Most ez hiányzik, ahogy nekünk is hiányoznak ők. De ettől függetlenül becsülettel készülnek otthonaikban. Megteszik azt, amit a lehetőségek engednek. Edzőik, egyéni tréning videókkal segítik a legelhivatottabbakat.
Szükségünk van rájuk, mert ők egyesületünk pillérjei, a jövőnk. Bízunk benne, hogy a legközelebbi edzéseken mindannyiukkal találkozunk.

Szóval a labdarúgó bajnokságok befejeződtek.
Mi elismerjük labdarúgóink munkáját, teljesítményét és ezért szeretnék számot vetni ebben, a csonka bajnokságban elért eredményekről.
Csapataink sokat dolgoztak, azért, hogy tavasszal sikeresebbek legyenek, dobogón, vagy annak a legfelső fokán végezzenek. Nem elfogultság az, ha kijelentjük, hogy reális esélyünk volt minden szinten, az előrelépésre, és tudjuk azt, hogy így is lett volna.

Nem hittük azt, hogy meg sem kezdhetjük a tavaszi szezont. Aztán hinni szerettünk volna abban, hogy valamilyen formában, de be tudjuk fejezni a bajnokságokat, pályán bizonyíthatjuk azt, hogy nem hiába volt a sok munka. Nem így történt.

Vessünk számot, ki hol állt a tavasz szezon előtt, és a döntés értelmében hol fejezte be a bajnokságot!

Az U13-asaink a Komárom Esztergom Megyei bajnokság 2. vonalában indultak U14-eseknek kiírt bajnokságban. Legkisebbekként a tabella 2. helyén álltak, 1 ponttal lemaradva az első helyezett mögött. Viszont az első Szár csapatát itthon fogadtuk volna. Mindenképpen mi voltunk a bajnoki cím várományosai, és tudjuk azt, hogy ez meglett volna. Nekünk ők a BAJNOKOK!

U14-es csapatunk a megyei bajnokság első osztályában vitézkedett. Ők is a 2 helyen álltak és végeztek. Itt 5 pont a lemaradás. A végső sorrendet Tata- Nyergesújfalu-Esztergom csapatai alakították volna ki. Kemény csaták elé néztünk a tavasz kezdetén. Nem fogjuk megtudni, mi lett volna. De, a fiúk elszántak voltak, mindenképpen a legelőkelőbb helyen szerettek volna végezni.

U16-os csapatunk is remek munkát végzett ősszel. Így ők is a tabella 2. helyén teleltek, innen várták a folytatást. Minimum cél a 2. hely megőrzése volt, ami nem is volt olyan egyszerű feladat, de szerettük volna megszorítani a 6 ponttal előttünk álló FC Esztergom csapatát. A két rivális csapatot itthon fogadtuk volna, és ha legyőzzük őket, a rájátszásban akármi is lehetett volna.

Az U18-as lányoknál a 4. helyen álltunk ősszel. Az első helyezettől mindössze 3 ponttal elmaradva. Nagy versenyfutás volt, a dobogóért az előkelő helyekért. A kvartett (Fortuna SE, Tatabánya SE, Tatai AC, Nyergesújfalu SE) közül, bármelyik csapat lehetett volna a bajnok. Izgalmas meccsek maradtak el tavasszal.  

Az U19-es lányok először indultak az MLSZ által szervezett bajnokságban a Közép-Keleti csoport tagjaként. Újoncként 3 helyen teleltek, mindössze 2 ponttal lemaradva az elsőtől a Vasas Kubala Akadémia csapata mögött. 2 helyen a dorogi lányok álltak jobb gólkülönbséggel. A Dorogiakkal kezdtük volna a tavaszt. Ez a mérkőzés megmutatta volna hol is tartunk.

A fiú U19-es csapatunk is dobogón, a második helyen állt. Ez a bajnokság nagyon kiegyenlített volt, hiszen az 5. csapat is csak 2 ponttal volt elmaradva az elsőtől. Az ősz folyamán mi is voltunk 1.-től a 7. helyen is. Igen rapszodikus volt csapatunk teljesítménye, de a nehéz meccsek alatt megmutatták, hogy ki a legény a gáton. Így megérdemelt volt a 2. hely. Sajnáljuk, hogy zsinórban harmadszor nem lehettünk bajnokok. De majd az új bajnokságban!!!!!

Felnőtt mezőnyben a Tatabányai SC kiemelkedett a mezőnyből. Szurkoltunk nekik, hogy minél hamarabb magasabb osztályban játszanak. Nem a megyei bajnokságban volt a helyük! Tatabánya, Komárom-Esztergom megye ennél többet érdemel. Nos, ők a jövőben NBIII-as mezőnyben bizonyíthatják rátermettségüket. Továbbra is szurkolunk nekik, és remélhetőleg csak a megyei kupában találkozunk velük újra!
Szóval felnőtt csapatunk. Az említett Tatabányán kívül, a többi csapat igen nagy harcot vívott a helyezésekért. Mi az 5. helyen zártuk az őszt, 4 ponttal elmaradva a 2. Koppánymonostori fiúktól. Tavasszal sikerült egy zártkapus meccset játszani ahol 3-1 nyertünk az Oroszlányiak ellen. Biztató volt a kezdet, minden feltételünk adott volt ahhoz, hogy elérjük célunkat és Tatabánya mögött a 2. helyen végezzünk. Tatabánya elment, a célunk változott! Most már nem elég a 2. hely. Nyártól erre készülünk.  

Ebben az összegzésben sok a feltételes mód, és a ha. Ezek a sportpályán nem játszanak. Keserű szájízzel, de el kell fogadnunk azt, hogy itt a vége a 2019-2020-as bajnoki szezonnak. Szomorúan, de be kell ismernünk, hogy jelen helyezettben a legjobb döntés született. Mert gyermekeink, sportolóink és mindannyiunk egészségének védelme a legfontosabb.

Meg kell köszönnünk, sportolóinknak, edzőinknek a sok munkát, befektetett energiát, amivel az utolsó pillanatig, amíg minimális esély volt a folytatásra, készültek. Labdarúgóink erőnlétüket egyéni edzések keretében fenntartották. Edzőink edzéstervekkel, videókkal segítették őket, dolgoztak az újrakezdésen.

Köszönjük a szülőknek a támogatást. Köszönjük nekik, hogy edzők helyett, ők próbálták számon kérni a megkapott feladatokat. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Nem utolsósorban a szurkolóinknak, Nektek is meg kell köszönni mindazt a támogatást, amit kaptunk Tőletek. Éreztük a bizalmat, ami nagyon fontos ahhoz, hogy minél jobban szerepeljenek csapataink. Fontos volt, hogy kapjunk egyféle visszacsatolást, hogy van értelme a befektetett energiának, van értelme a munkának.

Mindenkinek köszönjük! Nyáron mindenkivel találkozunk. Folytatjuk!!!! De addig vigyázzatok magatokra! Mindenkire szükségünk van.

Hajrá Nyergesújfalu!!

 

 


 

 

2020.05.07.

Képek: