Hirek

2022-2023 bajnokságban is Darabos Gábor irányítja a felnőtt csapatot

1 évvel meghosszabbításra került a felnőtt csapat vezetőedzőjének a szerződése! 2022-2023-as bajnokságban is Darabos Gábor irányítja a felnőtt csapatot

Gratulálunk Gábor. Akkor csapjunk bele a közepébe! Kérlek, értékeld az elmúlt bajnoki évet, majd egy kicsit nézzünk előre!

DG: Köszönöm szépen az újabb felkérést. Ahogy eddig is, igyekszem megfelelni az elvárásoknak.
Egészében kellene elemeznem az évet, de az értékelést mindenképp három szakaszra kell osztanom.

 

Rendben. Akkor kezdjünk az elején, az őszi szezonnal.

DG: Az előző bajnoki évben harmadik helyen végzett kerethez képest több játékos eligazolt, továbbá betegségek, sérülések, illetve az edzőváltás is komoly változást okozott.  2021 őszén egy nagyon nehéz alakuló folyamatot éltünk át. Sok vereség, kevés pont és folyamatos frusztráltság. Ennek ellenére hétről-hétre kerestük helyünket és szerepünket a pályán és az öltözőben. Aktuális játékosállományunkra mindenképp meg akartuk találni a legmegfelelőbb stílust és játékrendszert, melyben mindenki jól érzi magát és eredményesen is tud futballozni azért, hogy az ellenfeleink által megtépázott önbizalmunkat mihamarabb helyre tudjuk állítani. Helyezésünk (11. helyezés - 10 pont - három győzelem - 1 döntetlen) senkinek sem volt örömteli, de az egyesület vezetése és a szurkolók a legkínosabb helyzetekben is türelmesek voltak velünk és bizalmukról biztosítottak minket. Tisztában voltunk azzal, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek és hivatottak, de ez csak egy féleképpen lehetséges, ha az elkövetkező időszakban még alázatosabbak leszünk.

 

Ősszel a tabellán nem éppen előkelő helyen végeztünk. Mondhatni fenyegető közelségben volt a kieső pozíció is. Mit lehet ilyen esetben tenni?

DG: A téli időszakot az egyesület részéről kiváló igazolások és jó döntések sorozata jellemezte. Beneveztünk a megyei téli műfüves tornára és ehhez igazítottuk hathetes felkészülésünket. Nem akarom túlértékelni ennek a bajnokságnak az eredményét, de az első helyezés mellett visszanyertük lendületünket és a szerencse is újból mellénk állt (sokat tettünk érte), hiszen újra csapatként sikerült működnünk a pályán és az öltözőben. Ezen kívül mindent el kellett követnünk, hogy jó formánkat átmentsünk a tavaszi bajnoki rajtra, melyet utána lehetőleg még fokozni is tudjunk.

 

Amint azt láthattuk a lendület nem tört meg tavasszal sem.

DG: A tavaszi szezont úgy kezdtük, hogy sérültjeink felépültek és teljes kerettel tudtunk nekivágni annak a sorozatnak, melyről a végén csak szuper lativuszokban tudok beszélni. Csapatunkat kombinatív háromcsatáros játék, pozitív agresszivitás, kreativitás és mindenáron való győzni akarás, továbbá egymás kisegítése és biztatása, valamint fantasztikus öltözői hangulat jellemezte. Nyolc győzelem zsinórban és az alapszakaszban elért negyedik helyezés (tavaszi 2. helyezés - 30 pont - tíz győzelem). Hitet adtunk szurkolóinknak, hogy érdemes volt bízni bennünk. A rájátszásban megvédtük harmadik helyünket és az aktuális bajnok kiverésével bejutottunk a Magyar Kupa fő táblájára is.

 

Most így a „holtszezonban” mik a feladataink?

Az új évadra stratégiailag fontos feladat a csapat tovább építése. Célként kell kitűzni (csapategység érdekében) az öltöző egyben tartását! Fontosnak tartom a keret bővítését, az esetleges hiányposztokra (szükség szerint minőségi) játékosok igazolását, tehetséges fiatalok folyamatos beépítését.

Továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy egy olyan közösség alakuljon ki Nyergesújfalun, amelyhez mindig szívesen csatlakoznak labdarúgók!

Mikor kezdünk, hogy tervezed a felkészülést?

DG: A játékosokkal a nyári szünet után először július 05-én kedden találkozok a pályán, majd másnap szerdán sportorvossal folytatjuk első hetünket. Következő héten keddtől teljes lendülettel fogunk már közösen együtt dolgozni. Szeretném, ha mindenki megfelelő állapotban tudná befejezni a nyári felkészülést és kiváló módon kezdenénk el az őszi szezont és a kupasorozatokat.  Hivatalosan augusztus 6-7-én lesz a Magyar Kupa fő táblájának első fordulója. Addig minimum heti három edzés mellett, három edzőmérkőzést tervezünk lekötni, ezután pedig majd meglátjuk a folytatást, vagyis azt, hogy miképpen alakul számunkra a megyei bajnokság és kupa kezdete és sorsolása.

 

Milyen célokat fogalmazhatunk meg magunknak? Reálisan nézve hol lehet a helyünk az új bajnokságban?

DG: Mindenképp a bajnokság 1-6 hely valamelyikét tűzném ki alapelvárásnak, vagyis minimum a felsőházi rájátszást. Most még egyáltalán nem tudni az erőviszonyokat, vagyis hogy melyik csapat milyen kerettel tud majd nekivágni az új szezonnak. Tavaszra már egyértelmű célokat, számokat is ki fogunk tűzni, de tudom, hogy az elmúlt két év eredményei, valamint egyesületünk tradíciója, továbbá lelkes szurkolóink szeretete folyamatosan kötelez minket a mindenkori lehető legjobb eredmény elérésére.

 

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataid. Sok sikert a bajnokságban!

DG: Hajrá Nyergesújfalu!!

2022.06.29.