Hirek

Komárom-Esztergom Megye I. osztály


A megye egy utolsó előtti fordulójában hatalmas rangadó várható.


A megye egyes bajnokság idén is elég kiegyensúlyozott, ám a bajnoki címre jelen állás szerint két csapat esélyes. Az egyik a Kecskéd, akik évek óta ott vannak az élen, (leszámítva a tavalyi szezont, ahol egy hiba miatt sok pontot elvesztettek) a másik pedig a Komárom, ahol nagyra törő álmokat dédelgetnek, és az NB III a cél. Jelenleg három pont előnnyel vezeti a tabellát Linczmaier László alakulata, a tizenhárom meccsből tizenegyet hozott, vereségük még nincs.

A Komárom idén megerősödött, a kispadra megszerezték Hagymási Zoltánt, akivel idén szárnyal a csapat, mindössze egy vereségük van. Rajta kívül több, meghatározó játékos érkezett, mint például a jelenlegi házi gólkirály, az egyébként védekező középpályás poszton játszó Hagymási Dániel, aki nyolc gólt szerzett idén. Ennek apropóján mindkét csapat vezetőedzőjét, és egy-egy játékos nyilatkozott a kefoci.hu weboldalnak a meccsről.

Mit vár a találkozótól?

Hagymási Zoltán: Természetesen a csapatomtól jó játékot. Sok nézőt, jó hangulatot.

Linczmaier László: A győzelem mellett azt, hogy egy olyan jó hangulatú, magas színvonalú meccs lesz, színvonalas játékvezetéssel, amely jó propagandája lesz a megyei focinknak.

Mit gondol az ellenfél csapatáról? Miben tudnak föléjük nőni?

Hagymási Zoltán: Ellenfelünk évek óta együtt van. Minimális játékos mozgás van náluk. Az állandóság mindig fontos. Mióta ismét a megyénkben dolgozom találkoztunk párszor, tehát tudom, hogy mire számíthatunk. A mi csapatunk nem az a csapat, mint tavasszal, vagy előtte. Hogy miben vagyunk jobbak, az majd szombaton kiderül, vagy nem...

Linczmaier László: A bajnokság előtt úgy gondoltam, hogy a lehetőségeik miatt ez a bajnokság a Komáromról, az Oroszlányról, az Esztergomról, a Tatáról, a 'Szőlősről és esetleg rólunk fog szólni. Néhány csapat eddigi szereplése számomra igen meglepő. Bebizonyosodott, hogy a körülmények, lehetőségek mellett másra is szükség van. A Komárom szerintem a lehetőségei miatt most is a bajnokság toronymagas esélyese. Ezzel a játékosállománnyal, infrastrukturális és gazdasági háttérrel, szakmai stábbal simán kell nyerniük a bajnokságot. Utána az NB III-ban is méltóképpen tudnák képviselni a megyét. De mi akkor sem adjuk fel. Ellenfelünk jó csapat, de mi szeretünk jó csapatok ellen játszani. Ha a csapatomban mindenki hozza magát, akkor meg tudjuk nehezíteni a riválisunk dolgát. Az utóbbi meccseken nem voltunk túl meggyőzőek, de a lényeg nem a főpróba.... Miben tudunk föléjük nőni? Abban, amiben tavalyelőtt a Vértesszőlős, tavaly pedig a Bányász fölé nőttünk. Egyik alkalommal sem mi voltunk az esélyesek, de megoldottuk. Akármi is történik, számunkra sikeresnek tekinthető az ősz. Ha szombaton nyerünk, akkor biztos őszi bajnokok vagyunk, ha esetleg nem, akkor is bajnokesélyesek leszünk tavasszal. Egy ekkora falunak, azt hiszem, hogy ez így is a max. Fel kell nőnünk a szurkolótáborunk mellé, ők biztosan fogják verni (hangerőben) a hazai szurkolókat:)
Tata-Kecskéd
Linczmaier László ezúttal a kispadról szeretné dirigálni a csapatát Fotó: rangado.hu

Különös meccsként kezelik a csapaton belül ezt a meccset, vagy csak egynek a sok közül?

Hagymási Zoltán: A harminc mérkőzésből egy lesz a szombati. Annyi a pikantériája, hogy jelen állás szerint az első játszik a másodikkal.

Linczmaier László: Én egyáltalán nem. A Környe vagy az Oroszlány ellen izgultam, mert volt veszítenivalónk. Most viszont csak nyerhetünk. Persze azt tudom, hogy a szurkolóink ezt másképp gondolják. Nagyon készülnek, sokan fogják buzdítani idegenben is csapatunkat. Az igazság az, hogy nem a szívük csücske Hagymási úr. Szurkolóink neki tulajdonítják a tavalyi pontlevonásokkal záruló ügy kirobbantását is. Ennek ellenére remélem, hogy a játék lesz előtérben.

Van olyan része a másik csapatnak, amit szívesen elfogadna ön is a saját csapatában?

Hagymási Zoltán: Teljes mértékben megvagyok elégedve jelenlegi csapatommal.
Hagymási Zpltán
Hagymási Zoltán meg van elégedve csapatával Fotó: rangado.hu

Linczmaier László: Nagyon jó játékosok alkotják a hazai csapatot, a játéktudás alapján valószínűleg jó néhányan beférnének a csapatunkba, de én elégedett vagyok a játékosaimmal, így ragaszkodom hozzájuk.

A találkozón két olyan játékos kaphat kulcsszerepet, akiknek ez az első évük a csapatban. Hagymási Dániel és Bukovecz Ferenc is tavaly még a bajnoki címet megnyerő Sárisáp SE csapatát erősítette, ám a megszűnés után külön utakon mentek tovább.

Mit vársz a mérkőzéstől?

Hagymási Dániel: A szezon legjobb meccsét! :) Jó pálya, jó hangulat és két jó csapat találkozik! Nem hiszem, hogy kell ennél több! Az a baj, hogy ezekből a meccsekből van kevés! Ebben az évben is csak kettő lesz!

Bukovecz Ferenc: Én úgy érzem, hogy ez a mérkőzés nagy vízválasztó lesz mind a két csapat részéről. Aki nyer, az nagyon nagy lépést fog tenni a bajnoki cím felé, bár nagyon messze van a vége, de ennek nagy jelentősége lesz. Kecskéd mellett egy nagyon jó közönség áll aki mindenbe támogatja a csapatot, és én véleményem szerint ez nagyobb erőt és pluszt ad a csapatnak. Ezáltal szerintem nagyobb esélyt látok, hogy a Kecskéd esélyesebben lépjen pályára.
Tata-Kecskéd
A kecskédi szurkolótábor az egyik legjobb a megyében, jó hangulat várható Fotó: rangado.hu

Az egész csapat úgy készül, hogy ez az év meccse?

Hagymási Dániel: Nem hiszem! Én is csak a hangulat miatt mondom! Ugyan olyan meccs lesz, mint a többi, ugyan úgy három pontot ér ez a meccs is, ráadásul nem a rangadók döntik el a bajnokságokat.

Bukovecz Ferenc: Természetesen igen. Mindenki 110%-osan oda teszi magát edzésen. Mindenki a legjobb tudását hozza ki magából. Az egész csapat izgatottan várja ezt a meccset már az év eleje óta, és ez érződik az edzés teljesítményén is. Pár nap van már csak a mérkőzés napjáig, és mindenki tűkön ül már, hogy összecsapjunk a Komárommal.

Mit gondolsz az ellenfélről? Miben lehettek jobbak ti, és miben nőhetnétek föléjük?

Hagymási Dániel: Jó pár éve ott vannak a topcsapatok között a megyében! Az a titkuk, hogy régóta együtt futballoznak. Majd a mérkőzés után elmondom hogy miben voltunk jobbak.

Bukovecz Ferenc: Az ellenfélt egy jó képességű csapatnak tartom, akik nagyon jó játékosokból áll, nem véletlenül állnak ott, ahol. Régebb óta van együtt a kecskédi csapat, jobban össze vagyunk kovácsolódva, bár én nem olyan rég játszok itt, de úgy érzem, mintha már régóta játszanék velük, mert nagyon gyorsan befogadtak, és egyből bizalmat szavaztak nekem. Itt sem maradhatnak ki a nézők, akik minden körülmények között a segítik a csapatot a bámulatos szurkolásukkal, ami akkora lökést ad a csapatnak, amivel remélhetőleg megint az ellenfél fölé tudunk kerekedni.
Komárom-Ács
A Komárom rendelkezik jelenleg a legjobb sorozattal, sorozatban hét meccset nyertek Fotó: rangado.hu

Mindkettőtöknek ez lesz az első ilyen derbije. Mi volt az eddigi pályafutásod "legnagyobb" meccse?

Hagymási Dániel: Játszottam ugye NB II-ben, NB III-ban, de hogy őszinte legyek a 14-15 éves korszakomban voltak Újpesten a "legnagyobb" meccseim a Fradi ellen. Ott U14-ben U15-ben is ugyanolyan a hangulat, mint a nagyok derbién!

Bukovecz Ferenc: Viccesnek fog hangzani, de tavaly ugye mindenki tudja, hogy én a Sárisápi Bányászba futballoztam és pont a Hagymási, Módi, Szabacsi játékosokkal, akik most az ellenfélben fognak játszani. De visszagondolva pont a Sárisáp-Kecskéd volt a legnagyobb derbi, amit megyei szinten játszottam. De pár nap múlva egy újabb olyan rangadó következik, ám most a Kecskéd mezében, és remélem, nem okozok majd csalódást senkinek és folytatom ezt a jó játékot, valamint reménykedem, hogy itt is megrezegtethetem a hálót amit eddig az előző három meccsen is megtettem.

Van-e olyan komponense az ellenfélnek, amit szívesen tudnál a saját csapatodban?

Hagymási Dániel: Nem nagyon. Talán az összeszokottságot, amiről mar beszéltem! De úgy érzem, lassan mar mi is elérjük azt a szintet.

Bukovecz Ferenc: Szerintem a szombati mérkőzésen az fog dönteni, hogy ki tud majd jobban egy csapatként játszani. A legfontosabb az, hogy a csapat tagok a csapatért küzdjenek és önmagukért és a tudása legjavát nyújtsa. Az összeszokottság mellettünk áll és a bámulatos nézők is de biztosan a Komárom nem fogja könnyen adni a 3 pontot hazai pályán. De legfőképpen a csapatért és a nézőkért küzdjön minden egyes játékos mert mindenki számára ez a legfontosabb mérkőzés a bajnokságban.

Forrás: http://www.kefoci.hu

2014.11.14.