Hirek

Ménfőcsanak-Teremtorna U-11

Teremtorna Ménfőcsanak

A Győrszentivánon rendezett tornának a Győr – Ménfőcsanak csapata volt a házigazdája.
A kora reggeli 6:00 –ás indulásunkra a 9 fős csapatunk nagyon álmosan érkezett, de tele önbizalommal. A hóeséssel tarkított utazásunk és a korai ébresztőnk is abban erősített meg, hogy ez a torna különleges lesz.
A 4 csapatos csoportkört a „házigazda” Ménfőcsanak gárdájával kezdtük, ahol nagyon szoros védekezésünk és két szép támadásunk révén 2:0 arányban győzedelmeskedtük. Nagyon örültünk az eredménynek, de tudtuk innen már csak nehezebb dolgunk lesz.
Következő ellenfelünk a Hévíz csapata volt, ahol ismét a csapat jó védőmunkát produkálva és egy jól eltalált szabadrúgás góllal 1:0 arányban győzött.
A csoport 3. mérkőzésére a korábbi eredmények tudatában úgy léptünk pályára, hogy tudtuk ez a mérkőzés dönt a csoportelsőségről. A mérkőzést a Mosonmagyaróvár csapatával vívtuk, és ahogy ez az előző két mérkőzésen is volt a Bajka Máté, Petrovics Bence és Kiss Szabolcs fémjelezte védősorunk és a mögöttük elhelyezkedő parádés formában védő Tóth Dánielnek köszönhetően ismét kapott gól nélkül hoztuk le. Támadásban nem sokat mutattunk, de egy remek szögletet követően a rövidre érkező Paska Simon becsúsztatta a várva várt győztes gólunkat. 1:0
Így csoportelsőként jutottunk a felsőházba kapott gól nélkül. Itt ismét 4-es csoport alakult ki a Videoton, Veszprém, és Mosonmagyaróvár csapataival. A két csoportelső a Veszprém és a Nyergesújfalu 3-3 pontot vitt magával.
A felsőházban a Videoton csapatával kezdtünk ahol a csapat véleményem szerint egy holtponthoz érkezett, sajnos semmi nem jött össze és 2:0 arányú vereséget szenvedtünk.
Amiből a csapat eddig soha nem tudott kijönni, mégpedig az, hogy egy vesztes mérkőzés után feláll a padlóról az most megtörtént. A nagyon erősnek számító a Videotont 4:1-re felülmúló Veszprém ellen játszottunk, ahol a srácok mindent beleadtak a védekezésbe, gyakorlatilag egy emberként védtük a kapunkat. Mivel a fociban egy örök igazság „a jó csapatnak szerencséje van” az ellenfelünk egy rosszul hazaadott labdából öngólt rúgott. Az eredményt megőriztük és a csapat nagyon nagy küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot. 1:0 NEKÜNK
Ezt a mérkőzést követően számolgattunk egy picit, és az utolsó mérkőzésen a Mosonmagyaróvár – Videoton találkozón, ha hazai siker vagy döntetlen születik megnyerjük a tornát. Erre az egyik szülő azt mondta, ha ez bekövetkezik, az olyan lesz, mint az 1992-es EB-n a Dánok győzelme, akik esélytelenként érnek fel a csúcsra.
Az utolsó mérkőzésen tehát rághattuk a körmünket, de sajnos a mérkőzés 11. percében a Videoton belőtte a győzelmet jelentő találatukat. Így a végén 3-as holtversenyben végeztünk a tornán és a gólarány döntött a helyezésünkről.

Végeredmény:
     1.    Veszprém
     2.    Videoton
     3.    Nyergesújfalu

A 3. helyezés és a tornán mutatott játék nagy örömmel töltött el engem és a szülőket is. Nagyon sok tanulnivalónk van még a fociról, de az biztos, hogy egy összetartó EGYSÉGES csapatunk van kialakulóba, ami nagyon jót jelenthet a folytatásra.
Az éremátadó előtt még kiosztásra kerültek a különdíjak is, ami nem volt kérdés a szervezők számára sem, hogy a jó formában lévő és a rolót lehúzó TÓTH DÁNIEL lehet csak a legjobb kapus a tornán.
Így egy nagyon szép téli napot zártunk mindannyian.


Varga Attila

2015.02.04.

Képek: