Hirek

OBO BETTERMANN Utánpótlás teremlabdarúgó torna

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban ismételten egy színvonalas, jó csapatokkal téli felkészülési teremlabdarúgó tornát rendeztek, amire a mi csapatunk is meghívást kapott. Ezúttal 2001-es korosztályú csapatokkal mérhettük össze tudásunkat. Az első mérkőzésen még az álmosság, ébredés jelei mutatkoztak fiaimon, mivel a helyzetkihasználásunk finoman fogalmazva sem volt túl fényes. Ennek az eredménye nem is lehetett más mint 1-0ás vereség Dorog csapatától. Aztán egy alapos fejmosás következett, és lám, focira utaló jelek, tetszetős támadások, szép villanások is láthatóak voltak csapatom következő mérkőzésén, ahol 2-1 arányban múltuk felül Gyirmót csapatát. A harmadik egyben utolsó csoportmeccsünkön nagy volt a tét: döntőt vagy az 5. helyért játszhatunk! Ha győzünk, akkor döntőt játszunk, ha döntetlen vagy vereség, akkor csak az 5.helyre lehet esélyünk, tehát a tét nem volt kicsi! A srácok ennek tudatában léptek pályára! Fiaim nagyon jól játszottak, nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottak ki, de sajnos egyiket sem sikerült értékesítenünk. Attól pedig nem nagyon kellett tartani, hogy az ellenfelünk gólt szerez, hiszen a III. Kerület játékosai ha átlépték a félpályát, akkor már edzőjük üvöltött, hogy vissza, védekezni!!! Bár céljukat elérték, hisz nem kaptak ki, de ez nem hiszem, hogy előre viszi a focinkat, ettől nem lesznek jó labdarúgóik… Játékvezetésről pedig annyit: inkább hagyjuk….
Mivel így a csoportban a 3. helyet szereztük meg, így maradt az 5. helyért járó helyosztó mérkőzés, amit hetesekkel is de megnyertük.
Felkészülés szempontjából nem volt rossz torna, de azt gondolom, mutatott játékunk miatt többet érdemeltünk volna, de a tanulság pedig az, hogy a helyzeteket be kell rúgni, hiszen ez egy olyan sport, amit gólra játszanak!!!
Csopormeccsek:
Nyergesújfalu SE – Dorog 0-1
Nyergesújfalu SE – Gyirmót 2-1
Nyergesújfalu SE – III. Kerület 0-0
5.helyért:
Nyergesújfalu SE – Bugyi 1-1 hetesekkel 1-0

Jánosi Dániel
edző

2015.02.21.