Hirek

Gyermek Labdarúgó Fesztivál

Idén is nagy sikert aratott a Gyermek Labdarúgó Fesztivál
Helyt álltak a megyei fiatalok
 
A közelmúltban immár tizenkettedik alkalommal került sor a Gyermek Labdarúgásért Alapítvány és a Nyergesújfalu SE által megrendezett Gyermek Labdarúgó Fesztiválra. A tornán négy korosztályban mérték össze erejüket a 2004 és 2007 között született fiatal labdarúgók, a legidősebbek Dorogon, a fiatalabbak Nyergesújfalun léptek pályára. A megyei csapatok mellett Fejér, Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Pest megyei, valamint fővárosi egyesületek is részt vettek a  tornán, de a Párkány nevezésével a rendezvény immár nemzetközi jelleget is öltött.
- Folyamatosan fejlődik a verseny, kezdetben 5-6 csapat részvételével rendeztük a fesztivált, idén már 55 csapat vett részt az eseményen. Szerencsére minden rendben ment, sokan voltak kíváncsiak az eseményre és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A jelenlegi létszámmal egyébként már közelítünk a maximumhoz, idő és hely is alig van már további csapatok fogadására és az ideinél több mérkőzés megrendezérésre - tudtuk meg Berber Józseftől, a fesztivál szervezőjétől. A torna ideje alatt támogatói napot is tartottak, ennek keretében a polgármesteri hivatal tanácstermében köszönték meg mindazok segítségét, akik bármilyen formában is támogatják Nyergesújfalu labdarúgását. A támogatók állófogadáson vehettek részt, emellett ajándéktárgyakat vehettek át.  - Az eseményt dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgó-igazgatóság társadalmi elnöke, Khéner László megyei igazgató, valamint dr. Völner Pál, az esztergomi választókerület országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. Az eseményen egy gálamérkőzésre is sor került, ahol a Best of Nyergesújfalu csapata 9-4-re győzött az MLSZ válogatottja ellen - mondta Elzer István szervező.
Betét:
Kitűnő megyei szereplés
A négy korosztályból kettőben is megyei csapat diadalmaskodott, a 2005-ös születésűeknél a Dorog, a 2006-osoknál a Komárom végzett az élen. A 2004-es korosztályban az FTC II., a 2007-eseknél a Gyirmót győzött. Több egyéni elismerést is begyűjtöttek megyénk fiatal futballpalántái, a lábatlani Varga Zétény a 2005-ös és 2006-os korosztályban is gólkirályi címet szerzett. Előbbi korosztályban a dorogi Bokán Barnabás, utóbbiban pedig a komáromi Panák Bence lett a legjobb játékos.  
 
2015.09.06.

Képek: