Hirek

Darabos Gábor a Nyergesújfalu SE felnőtt csapatának vezetőedzője!

Gábor nagyon örülünk, hogy Nyergesújfalun üdvözölhetünk Téged.

               Részemről a megtiszteltetés, hogy Nyergesújfalun dolgozhatom a továbbiakban.

A megyei labdarúgáson belül, nagy népszerűségnek örvendesz, jól ismerünk Téged.
Ettől függetlenül mondj pár szót magadról, mit kell rólad tudni?

              Köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra! Először a száraz tények magamról, 56 éves vagyok és abszolút lokálpatrióta. Tatabányán születtem és ide köt minden, ami fontos számomra, vagyis 35 éve élek boldog házasságban és 1991 óta dolgozom utánpótlás edzőként a labdarúgásban.
Két fiúgyermek édesapja vagyok, kik az évek során ugyanebben a közegben szocializálódtak. Idősebb fiam jelenleg Nyíregyházán a profi labdarúgásban dolgozik erőnléti edzőként, kisebbik - aki futballozott Tatabányán NB3-ban - Németországban él francia párjával, ahol tavaly januárban nagy-nagy boldogságunkra megszületett első unokánk Mateo.


Hosszú évekig az utánpótlásban, főként a Tatabányai utánpótlásban dolgoztál. Most jött el a váltás ideje?
Biztos vagyok benne, hogy több ajánlatod is volt a jövőre nézve. Miért Nyergesújfalu?

              Amikor belekezdek, egy új feladatba sohasem gondolkodom rövidtávra. Bízom benne, hogy tisztában vagyok képességeimmel. Alkotni szeretnék, és mindig be akarom fejezni az általam elvállalt feladatokat. Ez most is így volt, hiszen nyár elején, Tatabányán számomra egy korszak ismét lezárult. Újra át kellett gondolnom, hogy mit szeretnék, merre tovább a jövőben. Mentálisan erősnek kell maradnom és keresnem kell új kihívásokat a megújuláshoz……………… ekkor csörgött a telefonom!

Nagyon komoly döntést hoztam magammal szemben azzal, hogy ismét kimozdulok a kényelmi zónámból. Abban biztos voltam, ha esetleg váltok, akkor csakis olyan klubban szeretnék dolgozni, ahol van jövőkép, stratégia, célkitűzés és bizalom. Klub vezetésével történt egyeztetések után úgy érzem, hogy most Nyergesújfalun ehhez minden adott, hiszen van rövid-közép és hosszú távú elképzelés, kiváló létesítmény, infrastruktúra és ehhez megfelelő játékosállomány is!

Milyen ember és edző vagy? Mit várhatunk Tőled?

                Azt, hogy milyen ember vagyok? .......... majd ítéljétek meg Ti, akikkel együtt fogok dolgozni!
Játékospárti edző vagyok és mindig csapatban és győzelemben gondolkodom! Sikeres és szerethető csapat csakis egy fantasztikus öltözőben lehetséges! Folyamatos nyomás alatt is tudni kell teljesíteni, ezért nem hiszek másban, mint az elvégzett munkában és a kölcsönös feltétel nélküli bizalomban.

Találkoztál már a csapattal? Mi az első benyomás?

              Igen, már bemutatkoztam a srácoknak és sikerült pár szót váltanunk egymással. Remélem ők is ugyanúgy várják a közös munka elkezdését, mint ahogy én készülök rá!

Mikor kezdődik a közös munka? Hogyan képzeled el a nyári felkészülést a bajnokságra?  Mit szeretnél megvalósítani Nyergesújfalun?

               Az edzéseket július 08-án csütörtökön kezdjük és a nyári felkészülést hat hetesre tervezem. Több edzőmérkőzést szeretnék játszani, hogy gyorsan és minél jobban megismerhessem őket. Jelenleg annyit tudok még üzenni számukra, hogy egyénileg Mindenkinek motiváltnak kell maradni, hogy eredményességben is előre tudjunk lépni, ehhez szükséges alázat, szenvedély, hit és önbizalom!

Tavasszal, főként a covidnak köszönhetően, kicsit elfogytunk. Úgy gondolom, hogy most Nyergesújfalu SE személyedben nagyon jól igazolt.  Várható-e újabb erősítés?

             Mindenképp a legfontosabb célunk, hogy egybe tartsuk a jelenlegi keretet! Kizárólag a jelenlegi állományra akarok építeni, mert folytatni szeretném a tudatos építkezést!  
Az előző három évben - a pandémiás időszakot is figyelembe véve - elődöm remek munkát végzett. Véleményem szerint most a játékosok és én is a lehető legjobb helyzetben vagyunk, mert egymással szemben tiszta lappal indulhatunk neki a közös munkának.
Biztos lesznek távozóink és helyettük kizárólag csak posztra szeretnénk igazolni, de komolyan csak azokkal fogunk tárgyalni, akik valóban erősítést jelenthetnek számunkra.
Nyitott vagyok, ezért bátran keressen ki a jövőben velünk tartana, vagy próbajátékra jelentkezne!

Végezetül csak annyit ígérhetek Mindenkinek, hogy a lehető legjobb tudásom szerint fogok dolgozni annak érdekében, hogy megfeleljek a vezetők, kollégák, támogatók, szurkolók és természetesen a saját magammal és a játékosokkal szemben kitűzött elvárásoknak! 

                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                       Tisztelettel és üdvözlettel
                                                                                                                                                                                                               Darabos Gábor

2021.06.22.

Képek: